27 Ocak 2014 Pazartesi

NYC SMOOTH SKIN PUDRA

         

  


           Herkese merhabalarrr!! Bugün sizlerle birlikte Türkiye'ye yakın zamanda gelen bir markanın pudrasını inceleyeceğiz. Öncelikle NYC markasını bizlerle tanıştırdığı için Watsons mağazalarına teşekkür ediyorum. NYC markası oldukça uygun fiyata satılan bir drugstore markası. Ojeleri , göz kalemleri , fondotenleri , pudrası , kapatıcısı , rujları , lipglossları ve lip stainleri satılıyor. Bana göre geniş bir ürün yelpazesi var. Gelelim benim aldığım ürününe.

Youtube da izlediğim videolarda ve instagramdaki güzellik sayfalarında bu pudrayı çok görüyordum. Ben de bu pudraya bir şans vermek istedim. Fiyatı  5,5 tl di. Ki bir pudraya göre gayet ucuz bir fiyat. Hal böyle olunca insan çok fazla performans bekleyemiyor. Ama bu ürün beni oldukça şaşırttı. Fiyatına göre performansı gayet iyi. O yüzden neymiş ön yargılı olmamak gerekiyormuş :)

 
Ben 704 numaralı warm beige rengini aldım. Ten rengime gayet uydu. Eğer benim gibi buğday tenli iseniz size de gayet iyi uyacaktır. Pudrayı kabuki bir fırçayla ya da pudra fırçasıyla uygulayabilirsiniz. Ürünün ambalajı biraz dandik yapılmış. Ama fiyatını düşününce normal karşılıyorum bunu. Orta seviyede bir kapatıcılığı var. Toz toz olmuyor , tebeşirimsi bir yapısı yok. Fondoteninizi , kapatıcınızı sabitleyebilirsiniz. Aynı zamanda yüzünüzde yağlanan bölgelerinizdeki yağlı görünümü de engelleyebilirsiniz. Ürünün içinde bir adet uygulama süngeri ve ayna bulunuyor. Sünger yumuşak ama bence kullanışsız. Fırça ile uygulamak her zaman iyi sonuç verir. 
 
Ürünün içi de bu şekilde :
 
 
Kısaca ben bu ürünü sevdim. Siz kullandınız mı , beğendiniz mi? Yorumlarınızı bekliyorum :)
 
Sevgiyle kalın <3............
 

25 Ocak 2014 Cumartesi

FLORMAR FONDOTEN FIRÇASI

               

                                         
                                 
    Herkese merhabalarr :)
Bugün Flormar'dan almış olduğum fondöten fırçasını inceleyeceğiz sizlerle beraber. Birçok blogger ve youtuber da bu fırçayı görüyordum. Açıkçası merak ettiğim ve o sıralar fondoten fırçam olmadığı için aldım bu fırçayı. Fiyatı şuan 24,75 tl. Ben 19,90 tl ye almıştım. Bu fiyat artışının nedeni anlayamadım doğrusu. Acaba bu fiyata değecek bir ürün mü diye düşündüm. Cevap ; Maalesef ki hayır. Real technique'nin stippling brush unu tavsiye ederim bunun yerine. Flormar'ın sitesinde bu fondöten fırçasıyla ilgili şöyle deniyor : "Likit fondötenlerin kusursuz ve homojen dağıtılmasına yardımcı olur." Fırçanın boyutuna ve kıllarının yapısına bakıcak olursak eğer bu şekilde ;
 
                            
 
Özellikleri;
 
 

*Fırçamızın boyutu orta büyüklükte. Ne küçük ne büyük.
  (+) özellik
*Kılları fazla fakat aşırı sık değil. (-) özellik
*Fondoteninizi uygularken ne yazık ki fırça izi yapıyor yüzünüzde. (-) özellik
*Fondoteni içine çok az alıyor. (+) özellik
*Likit fondoten , bb krem ve krem allıklarınızı uygulayabilirsiniz. (+) özellik
*Yıkadıktan sonra hiçbir kıl dökülmesi yapmadı. (+) özellik
*Fiyatı bence çok pahalı. (-) özellik
 
Eğer makyaja yeni başladıysanız ve yüzünüze uyguladığınız fondotende aşırı kapatıcılık yaratmamasını istiyorsanız alabilirsiniz. Ama fondotenin iyice dağıtılmasını ve kalıcılığının fazla olmasını istiyorsanız bu fırça size göre değil.
Ben çok fazla beğendiğimi söyleyemeyeceğim. Ama alınabilecek bir fırça. Kısaca benim için idare eder. Kullananlarınız var ise bu fırça ile ilgili siz neler düşünüyorsunuz yorum kısmına yazmanızı bekliyorum :))
                          
                       Sevgiyle kalın...


                            

23 Ocak 2014 Perşembe

LOREAL PARİS COLOUR APPEAL HOLOGRAPHİC FAR

 


   Herkese merhabalarrr. Bugün Loreal'in farını inceleyeceğiz. İlk olarak bu far bana sevdiğim bir arkadaşım tarafından hediye geldi. O yüzden yine fiyatını tam olarak bilmiyorum. Ama bildiğiniz gibi Türkiye'de Loreal markasının ürünleri indirimsiz haliyle çok pahalı. Yabancı ülkelerde drugstore bir marka olarak biliniyor. Ve ürünleri yaklaşık 6 $ dan başlıyor. Türkiye'de indirimsiz haliyle yaklaşık 30 küsür tl den başlıyor. Bu kısa üzücü bilgiden sonra gelelim farımıza :

 
Görüldüğü üzere farımın rengi içinde hafif altın ışıltıları barındıran , sedefli bir yeşil. Ben kahverengi ve yeşil gözlülere bu tür tonlardaki yeşilleri çok yakıştırıyorum. İçeriğinde malesef propylparaben , methylparaben , ethylparaben , butyl paraben var. Kısacası bütün paraben çeşitleri farımızın içinde mevcut. İçerik bakımından pek iç açıcı gözükmese de kozmetik,cilt bakımı ve el kremleri gibi ürünlerin içerisinde paraben var. Paraben ürünlerin bozukmalarını geciktiren bir madde ve cilde biraz zararı var. Bu kısa bilgiyi verdikten sonra. Özelliklerine geçelim.
 
Özellikleri;
 
*Ürünümüz 5 gr lık bir ürün olduğu için uzun süre kullanılabilir.
*Farımız mat bitişli değil, sedefli bir far.
*Benimkisi 112 numara , Kryptonıte green.
*Bazı farlar gibi toz toz olmuyor. Göz altlarınıza dökülme yapmıyor.
*Yumuşak bir far. Fırçayla uygularken hiçbir zorluk yaşamıyorsunuz.
*Ve son olarak da pigmentasyon açısından orta seviyede bir ürün.
 
Uygulanmış hali ;
 
 
Sevgiyle kalın...

 

21 Ocak 2014 Salı

RİMMEL LONDON MOISTURE RENEW RUJ



    Öncelikle herkese merhabalar. İlk blog yazımla karşınızdayım. Umarım bu ve bundan sonraki yazılarımı da beğenirsiniz. İlk yazımda sizlere bir rujdan bahsetmek istedim. Bildiğiniz gibi Rimmel London Türkiye'ye yakın sayılabilecek zamanda gelen kozmetik markalarından biri. Ürünleri Watsons mağazalarında satılıyor. Yaklaşık olarak 10-12 rengi satılmakta. Gelelim paketlemesine :)
                                               
 Çok şık mor bir paketlemesi var rimmel in diğer rujlarının paketlemesinden daha farklı. Plastik bir materyalden yapılmış olmasına rağmen sağlam. Yere düşürdüğüm halde hiçbir kırılma ya da çatlama olmadı kabında. Ayrıyetten kapağı da sağlam olduğu için gönül rahatlığıyla  çantanızda taşıyabilirsiniz. Ben bu seriden 180 numaralı Vintage Pink isimli rujunu aldım.
   
                             Gelelim özelliklerine ;

*Yoğun bir nemlendirme özelliği var. O yüzden rujun altına herhangi bir dudak nemlendirici sürmenize gerek kalmıyor.

*Kabındaki rengiyle dudağınızdaki rengi aynı oluyor. Sheer yani dudağa az renk verme özelliği yok.

*Kalıcılığı idare edebilecek kadar var. Yemek yedikten sonra tekrardan tazelemeniz gerekiyor.

*Serinin renkleri her cilt tonuna gidebilecek şekilde hazırlanmış.

*Dudakta bazı rujlar gibi yapış yapış bir his bırakmıyor. Bu benim için çok önemli bir özellik :)

*Yukarıdaki resimde dudağıma sürülmüş hali mevcut. Görüldüğü üzere maalesef ince dudak çizgilerine dolma yapıyor.

*Fiyatları : 17 tl ki bir ruja göre baya uygun bir fiyat. Watsons indirimlerinde daha da uygun bir fiyata da alabilirsiniz. Kısaca söylemek gerekirse ben bu seriye bayıldım :))

                                                           Sevgiyle kalın...